Porcini risotto/ Risotto de setas

250 grams of mushrooms varied cocktail or 25 grams of mushrooms, 300 grams of rice pump, an onion, two garlic, medium leek, 75gramos butter, 125ml of red wine, a liter of chicken stock or vegetable oil olive oil, salt and black pepper.

Sauté the garlic, onion and leek, all finely chopped, add the chopped mushrooms. Add rice and cook over low heat with a wooden spoon. Add the wine and evaporate and Ladle hot broth, continue cooking and adding broth as it is absorbed, for fifteen minutes. Turn off heat and mix with butter.



250 gramos de setas variadas ó 25 gramos de cóctel de setas, 300 gramos de arroz bomba, una cebolla tierna, dos ajos, medio puerro, 75 gramos de mantequilla, 125 ml de vino tinto, un litro de caldo de ave o de verduras, aceite de oliva, sal y pimienta negra.

Sofreír los ajos, la cebolla y el puerro, todo muy picadito, añadir las setas troceadas. Incorporar el arroz y cocer a fuego lento con una cuchara de madera. Añadir el vino y evaporar y con un cucharon de caldo caliente, continuar la cocción y agregar el caldo a medida que se absorba, durante quince minutos. Apagar el fuego y mezclar con la mantequilla.